Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώνεται η διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας του μετρό Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου η τελετή "ξετρυπήματος", με την οποία ολοκληρώνεται η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο μετροπόντικας θα φτάσει στον προορισμό του στον Σταθμό της Ανάληψης.
"Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος μπει αυτή τη στιγμή στη σήραγγα από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό θα βγει στη Νέα Ελβετία. ΄Ετσι, το σύνολο της διαδρομής της βασικής γραμμής είναι ανοιχτό" ανέφερε. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τελετή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, αλλά τελικώς μετατέθηκε χρονικά για την Τετάρτη.
Ο πρώτος μετροπόντικας είχε φτάσει στο τέλος της διαδρομής του στις 2 Φεβρουαρίου, οπότε και είχε ολοκληρωθεί η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας.
'Οπως είχε τότε ανακοινωθεί, το ποσοστό ολοκλήρωσης του συνολικού οικονομικού αντικειμένου του έργου (αρχική και συμπληρωματική σύμβαση) ανέρχεται στο 52% περίπου, ενώ τα έργα πολιτικού μηχανικού ολοκληρώθηκαν σε ποσοστό 72% και οι μελέτες στο 85%.
Επίσης κυλιόμενες κλίμακες είχαν ήδη τοποθετηθεί στους σταθμούς "Ευκλείδης", "Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός" και "Πανεπιστήμιο".

Πηγή: ethnos.gr