Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αναβολή εργασιών στον σταθμό «Περιστέρι» του μετρό.

Σημειώνεται ότι χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει αύριο Τετάρτη η Αθήνα, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα τρία μέσα μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).
Την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 1, 2 και 3 Μαρτίου τεχνικών εργασιών, στον σταθμό «Περιστέρι» του μετρό, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ.
Σημειώνεται ότι χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει αύριο Τετάρτη η Αθήνα, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα τρία μέσα μεταφοράς.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες», αναφέρει το συνονιστικό των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑΣΥ».

Πηγή: naftemporiki.gr