Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι τεχνοκράτες να κατέβουν στην κοινωνία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρενο ΠατραΗ ΠΑΤΡΑ δεν είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο. Είναι όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που εκτείνεται από Ρίο μέχρι και τις παρυφές των Βραχνεϊκων. Επομένως τα ερωτήματα γύρω από τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής δεν αρχίζουν και τελειώνουν μεταξύ Νόρμαν και Αγίου Ανδρέα.
ΙΔΟΥ η περίπτωση Καστελλόκαμπου. Η περιοχή ανησυχεί ότι η νέα γραμμή θα τη σκίσει στη μέση και θα αποκόψει τις πλευρές εκατέρωθεν. Ζήσαμε το φαινόμενο αυτό την προηγούμενη δεκαετία, με το ξεκίνημα της ανάπτυξης του νέου δικτύου, με αλλεπάλληλες αντιδράσεις σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Πελοπόννησο. Το φαινόμενο υποχρέωσε την Πολιτεία σε συμβιβασμούς, ένώ έφτασε να απειλήσει το ίδιο το έργο.
ΘΑ πρέπει να εξεταστεί με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία η κοινωνική ανησυχία. Οχι μόνο λόγω του κινδύνου να πέσει το έργο στο τείχος των αντιδράσεων. Προέχει αυτή καθ' αυτή η υποχρέωση να προστατευθούν οι τοπικές κοινωνίες από επιπτώσεις που θα τραυματίσουν ανεξίτηλα την καθημερινότητά τους και την όψη του πολεοδομικού τους χώρου. Είναι συμπολίτες με δικαιώματα.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ πρέπει να προβεί σε πόντο-πόντο εξέταση των δυνατοτήτων του να σεβαστεί την περιφερειακή κοινωνία της πόλης. Οι άνθρωποί του να βγουν από τα γραφεία τους και να κατέβουν στη γειτονιά. Ειδάλλως θα υπάρξουν επιπλοκές που θα βλάψουν σοβαρά την κοινή υπόθεση. Το τρένο είναι ζωτική υπόθεση για την πόλη και την εθνική οικονομία. Αλλά δεν είναι αμελητέα διάσταση η αγωνία της κοινωνίας του Καστελλόκαμπου για την ποιότητα της ζωής της.

Πηγή: pelop.gr