Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ιαπωνία: Ένα δέντρο 700 ετών βρίσκεται μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό για έναν ξεχωριστό λόγο!

Αυτή είναι η ιστορία του. Δείτε τις φωτογραφίες

Υπάρχει ένας σταθμός τρένου στα προάστια βορειοανατολικά της Οσάκα της Ιαπωνίας, η οποία αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος και η φύση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα τεράστιο δέντρο καμφορά που απλώνεται μέσα από μια τρύπα στην πλατφόρμα.


Οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι το δέντρο είναι περίπου 700 ετών και η ιστορία του είναι γεμάτη από προλήψεις αλλά και την αγάπη των ντόπιων.

Ο σταθμός Kayashima άνοιξε δίπλα στο δέντρο το 1910. Ωστόσο, μετά από 60 χρόνια η αύξηση του πληθυσμού απαίτησε την επέκταση του σταθμού, που εγκρίθηκε το 1972.


Το δέντρο επρόκειτο να κοπεί για να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα κατασκευή. Ωστόσο όποιος προσπαθούσε να κόψει το δέντρο ήταν καταδικασμένος να αποτύχει λόγω κάποιου ατυχούς γεγονότος.

Ένας άνδρας που κατάφερε να κόψει ένα κλαδί, ανέβασε υψηλό πυρετό αργότερα την ίδια ημέρα. Άλλοι είδαν καπνό να βγαίνει από το κάτω μέρος του δέντρου.

Όταν οι ντόπιοι ανακάλυψαν τι συνέβαινε με το αγαπημένο δέντρο τους εξοργίστηκαν και απαίτησαν την προστασία του.


Διάφορες ιστορίες άρχισαν να λέγονται γύρω από τις μαγικές δυνάμεις του δέντρου και έτσι τελικά, οι υπεύθυνοι συμφώνησαν να σχεδιάσουν ξανά την επέκταση και να ενσωματώσουν το δέντρο σε αυτή.

Η κατασκευή άρχισε το 1973 και τελείωσε το 1980.


Μέχρι σήμερα το δέντρο μεγαλώνει με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ακόμη και ένα μικρό ιερό προς τιμήν του.


Πηγή: newsbeast.gr