Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία; Αδιανόητο! Επτά νεαροί έβαλαν φωτιά σε άστεγο στο μετρό του Βερολίνου!

Ο άνδρας σώθηκε με τη βοήθεια περαστικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι ύποπτοι έφυγαν από το σημείο με τρένο, αμέσως μετά το περιστατικόΤις φωτογραφίες επτά υπόπτων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστέγου στο σταθμό του μετρό, Schönleinstraße, στο Βερολίνο, έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική αστυνομία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι ύποπτοι έφυγαν από το σημείο με τρένο, αμέσως μετά το περιστατικό. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.
"Η δράση των νέων θεωρείται απόπειρα ανθρωποκτονίας", ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η αστυνομία πρόσθεσε ότι περαστικοί εντόπισαν τον άστεγο άντρας να καίγεται και γρήγορα έσβησαν τις φλόγες. Ένας οδηγός τρένου στο σταθμό έσπευσε να βοηθήσει. Ο "σαφώς σε κατάσταση μέθης" άστεγος επέζησε από την επίθεση χωρίς τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.
"Η αναζήτηση των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη", ανακοίνωσε η αστυνομία, με τις αρχές τώρα να απευθύνονται στους ανθρώπους στο Βερολίνο για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιτιθεμένων.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το μετρό στο Βερολίνο παραδοσιακά επιτρέπει στους άστεγους να περάσουν τη νύχτα μέσα σταθμούς όταν είναι κλειστά. Ο σταθμός ήταν ανοικτός όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη στιγμή του συμβάντος, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Πηγή: protothema.gr