Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γ. Μυλόπουλος για Μετρό: Οι Θεσσαλονικείς θέλουν το έργο όπως και εμείς"

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιαννης ΜυλοπουλοςΣτην κυκλοφορία η οδός 25ης Μαρτίου πριν τη ΔΕΘ
 
Πριν την έναρξη της επικείμενης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης θα επανέλθει στην κυκλοφορία η οδός 25ης Μαρτίου, καθώς θα απομακρυνθούν τα εργοτάξια του Μετρό, ενώ εντός του 2017 θα σταματήσουν σταδιακά και οι καταλήψεις των χώρων κατά μήκος του κύριου μέρους του έργου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου.
Όπως είπε, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, το 2017 θα ολοκληρωθούν όλα τα κύρια κατασκευαστικά έργα εκτός του σταθμού της οδού Βενιζέλου, το 2020 θα παραδοθεί η βασική γραμμή από το σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι την Πυλαία, αρχές του 2021 θα ολοκληρωθεί η γραμμή της Καλαμαριάς και τέλος του ίδιου έτους και ο σταθμός της Βενιζέλου.
Ερωτηθείς σχετικά, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί «αν δεν συμβεί κάτι καταστροφικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Τα κονδύλια υπάρχουν, η πολιτική βούληση υπάρχει, όλα τα κόμματα συμφωνούν, οι Θεσσαλονικείς θέλουν το έργο κι εμείς, η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στην ολοκλήρωσή του».

Πηγή: ert.gr