Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚαλαφατηςΟ δήμος πρέπει να συμμετέχει, όπου μπορεί να έχει τη φωνή του και το μάτι του για θέματα που αφορούν τους Θεσσαλονικείς, τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.
Τα τέσσερα σημεία που οι «Εντάξει» έχουν προτείνει από το 2014, για τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, πριν λίγο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι, στην αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης «σημαντικό ρόλο πρέπει να παίξει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ)». Και συμπλήρωσε: «Ο δήμος πρέπει να συμμετέχει, όπου μπορεί να έχει τη φωνή του και το μάτι του για θέματα που αφορούν τους Θεσσαλονικείς».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα τέσσερα σημεία του προγράμματος των «Εντάξει» για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, είναι τα εξής:

1. Αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών μετά την έναρξη λειτουργίας του μετρό
2. Φυσικό διαχωρισμό των λεωφορειολωρίδων με ελαφρά ανύψωση και επέκτασή τους
3. Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με το υφιστάμενο δίκτυο και προς δυτικά, μ' ένα τραμ εφικτό στην κατασκευή.
4. Μετατροπή της Τσιμισκή σε οδό ελαφρός κυκλοφορίας.

Ειδικά για το θέμα του ΟΑΣΘ, υπογράμμισε πως αντέδρασε άμεσα, με κατάθεση σχετικής Ερώτησης, στις 4 Αυγούστου 2016, στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «Κατέκρινα και κατακρίνω την μικροκομματική εκμετάλλευση του συγκεκριμένου προβλήματος. Το πρώτο βήμα που έπρεπε να γίνει ήταν η Αριστερή κυβέρνηση να καθίσει να μιλήσει με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση. Και δεν έχει καθίσει ακόμη να μιλήσει με τους εργαζομένους ο υπουργός της πρώτη φορά αριστεράς».

Πηγή: voria.gr