Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Σε τροχιά υλοποίησης δύο σιδηροδρομικά έργα.


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΡΑΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Την προώθηση δύο σημαντικών σιδηροδρομικών έργων για τη Θεσσαλία προανήγγειλε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θ. Βούρδας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Κάτω Διάβασης στη θέση «Σαράγια» στην Κυριακή.
Ο κ. Βούρδας δήλωσε πως γίνεται η επανεκκίνηση για τον Σιδηρόδρομο στη Θεσσαλία καθώς ακολουθούν δύο έργα σημαντικά, της ηλεκτροκίνησης στις διαδρομές Παλαιοφάρσαλο - Καλαμπάκα και Λάρισα - Βόλος. «Για το πρώτο αναμένουμε άμεσα την πρόσκληση από την Περιφέρεια για να καταθέσουμε το Τεχνικό Δελτίο και να προκηρυχτεί το έργο και για το δεύτερο προχωράμε εντατικά τις μελέτες για την αλλαγή χάραξης στο λατομείο του Βόλου, προκειμένου να κατατεθεί το Δελτίο ως το τέλος του χρόνου στο τομεακό πρόγραμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποδομές 

Μάλιστα επισήμανε πως «όλα αυτά εντάσσονται στη νέα στρατηγική ενίσχυσης του Σιδηροδρόμου με πυλώνες τον ΟΣΕ ως διαχειριστή της υποδομής και την ΕΡΓΟΣΕ ως εκτελεστικό βραχίονα μελετών και έργων υπό δημόσιο χαρακτήρα».

Η Κάτω Διάβαση στη θέση «Σαράγια» που εγκαινιάστηκε αναμένεται να δώσει κυκλοφοριακή ανακούφιση στην πόλη των Τρικάλων. Το έργο επανεκινήθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων τον τελευταίο χρόνο και σε συνδυασμό με την Κάτω Διάβαση στη θέση «Γκαζέλο» διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών των Τρικάλων, πεζών και οδηγών.

Ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Δουκάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής, όπως το χαρακτήρισε, για την περιοχή, που διευκολύνει τη διέλευση του Σιδηροδρόμου, αλλά κυρίως ρυθμίζει την ασφαλή σύνδεση δύο περιοχών των Τρικάλων, οδικά αλλά και για τους πεζούς και τα ΑΜΕΑ.

Πηγή: imerisia.gr