Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κινητικότητα. Αλλάζουν θέση 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Στις αρχές του 2017
Νέα οργανογραμμάτα στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς
Μετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο στις αρχές του 2017 αναμένεται να επιφέρει η θεσμοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς σε συνδυασμό με την ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τον ερχόμενο μήνα που αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ο αν. υπουργός Χρ. Βερναρδάκης.
Όπως γράφει το «Έθνος», υψηλόβαθμοι διοικητικοί παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συνδικαλιστικά στελέχη εκτιμούν ότι η απλοποίηση των διαδικασιών της κινητικότητας μετά την οριστικοποίηση των νέων οργανογραμμάτων θα αποτελέσει κίνητρο για τη συμμετοχή υπαλλήλων στην κινητικότητα.
Με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων για μετακινήσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις το 2015 η εκτίμηση τους είναι ότι μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου το 8% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, πάνω δηλαδή από 50.000.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στόχος των μετακινήσεων είναι η μετάταξη στην περιφέρεια λόγω του χαμηλού κόστους ζωής ή η αλλαγή γνωστικού αντικειμένου.

Πηγή: protothema.gr