Ενας μικρός στρατός από ρομπότ για τις ανάγκες θεατών και αθλητών, ταξί χωρίς οδηγούς, ένα τρένο που θα τρέχει με 601 χλμ. την ώρα και τηλεοπτική εικόνα με 16 φορές περισσότερα pixels είναι ορισμένες από τις πολλές καινοτομίες με τις οποίες ετοιμάζονται να εκπλήξουν τον κόσμο ολόκληρο το 2020 (24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου) στο Τόκιο.
Η επόμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται ως θαύμα της τεχνολογίας, όπου η Ιαπωνία θα θελήσει να διαφημίσει στο έπακρο και πάλι, όπως συνέβη το 1964, το όνομά της στη διεθνή αγορά. Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θεωρείται σήμερα ως η πατρίδα της ρομποτικής τεχνολογίας.
Ετσι λοιπόν οι Ιάπωνες έχουν ετοιμάσει ένα πλάνο κατασκευής ρομπότ που θα αναλάβουν να παρέχουν πληροφορίες σε ερωτήσεις αθλητών και τουριστών, καθώς και να παρατηρούν ως φύλακες κύρια σημεία του Ολυμπιακού Χωριού.
Τα ρομπότ μάλιστα θα… παρκάρουν σε δικό τους κτίριο, στη δική τους γειτονιά, στο Οντάιμπα, δίπλα στο Ολυμπιακό Χωριό.
Το 1964 η Ιαπωνία παρουσίασε το τρένο υψηλής ταχύτητας Σίνκανσεν, που έλαβε αμέσως την ονομασία τρένο–σφαίρα.
Τώρα ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο γρήγορο, με περισσότερες ανέσεις για τους επιβάτες, που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις μεταξύ των πόλεων στο εσωτερικό της χώρας.
Το ασύρματο διαδίκτυο θα τρέχει για όλους με ταχύτητα 5G, ενώ για την τελετή έναρξης ετοιμάζεται ένα τεχνολογικό θαύμα, ένα υπερθέαμα που θα γεμίσει τον ουρανό του Τόκιο το βράδυ της 24ης Ιουλίου 2020 με 6.000 τεχνητούς αστεροειδείς διαφόρων χρωμάτων.
Δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι από τώρα σχεδόν έτοιμη.
Απομένει να ολοκληρωθεί η κατασκευή μόλις 11 αθλητικών εγκαταστάσεων, που ήδη βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης.
Επίσης, ήδη έχουν προσληφθεί και εργάζονται για την οργανωτική επιτροπή 750 άτομα, όταν στην Αθήνα το 2004 το αντίστοιχο διάστημα ήταν 200 και στο Λονδίνο 250, έτσι, σαν μέτρο σύγκρισης.
Στο πρόγραμμα των αγώνων προστίθενται πέντε αθλήματα αλλά όχι με μόνιμο χαρακτήρα, πιθανότατα μόνο για το 2020, το καράτε, μπέιζμπολ/σόφτμπολ, αναρρίχηση σε τοίχο, σέρφιγκ και σκέιτμπορντ.
Το Ολυμπιακό στάδιο αυξάνει τη χωρητικότητά του από 50.000 σε 80.000 θέσεις, ενώ οι 28 από τις 33 αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται μεταξύ τους σε απόσταση 8 χλμ.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Πηγή: sentragoal.gr