«Με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις όπως αυτή του λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και ακολούθως του ΟΛΘ, εγχειρήματα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας», ανέφερε από το βήμα του Economist ο project manager του ΤΑΙΠΕΔ Γιώργος Παπαγεωργαντάς.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργαντάς μόνο η παραχώρηση του ΟΛΠ αναμένεται να δώσει υπεραξίες 1,5 δισεκ ευρώ στην εθνική η οικονομία ενώ σημείωσε ότι η προσδοκία είναι για αντίστοιχες υπεραξίες από τον ΟΛΘ.
Στόχος είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, μέσα από την αξιοποίηση περιουσίας του δημοσίου δήλωσε ο κ. Παπαγεωργαντάς.
Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αξιοποιήσει 18 περιουσιακά στοιχεία και 87 ακίνητα, που είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, το πρόγραμμα του οποίου υλοποιείται με αξιοσημείωτη συνέπεια με στόχο την άντληση 6,2 δισ. ευρώ έως το 2018, ανέφερε ο εκπρόσωπος του.
«Δεδομένου ότι τα έσοδα θα συμβάλουν στην ελάφρυνση του χρέους, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν το στόχο», είπε ο κ. Παπαγεωργαντάς, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο «Yπερταμείο» (Eλληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ), υπό την επισήμανση ότι ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Η νέα εταιρεία holding που θα λειτουργήσει θα συνεισφέρει στην υλοποίηση επενδύσεων και στην απομείωση του χρέους, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργαντά, ο οποίος σημείωσε ότι τους επόμενους τρεις μήνες αναμένονται εξελίξεις, καθώς θα κλείσει το θέμα με τους σιδηροδρόμους (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), θα γίνει κύρωση των εγγράφων στο κοινοβούλιο για τα θέματα του λιμένα Πειραιώς και του Ελληνικού, ενώ θα δρομολογηθεί και η επένδυση για τα 14 αεροδρόμια στον ανάδοχο.
Πηγή: reporter.gr