Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λέει ο σοφός λαός και στην ΕΡΓΟΣΕ εφαρμόζουν αυτό το γνωμικό στην περίπτωση του έργου αναβάθμισης της υποδομής στο σιδηροδρομικό τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο.
Μετά το διπλό μπλόκο της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο γίνεται άλλη μία προσπάθεια για να ανατραπεί η δύσκολη κατάσταση στο διαγωνισμό.
Μετά το διπλό μπλόκο της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο γίνεται άλλη μία προσπάθεια για να ανατραπεί η δύσκολη κατάσταση στο διαγωνισμό.
Ήδη η ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε για μία ακόμα φορά στον 3ο βαθμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ανατραπεί η απόφαση και όπως μαθαίνει το ypodomes.com η απόφαση θα βγεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετές ελπίδες να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση καθώς έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Έτσι βρισκόμαστε μπροστά από 2 βασικά σενάρια:
Στο θετικό σενάριο έστω και με την ¨τρίτη" το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει τη σύμβαση, το έργο περνά από τη Βουλή των Ελλήνων και υπογράφεται μέσα στο καλοκαίρι.
Στο αρνητικό σενάριο έχουμε τρίτο και οριστικό όχι από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η δημοπράτηση ακυρώνεται και έχουμε νέα στρατηγική για τα έργα μετά τον Ψαθόπυργο.
Σε αυτή την περίπτωση, που δεν βολεύει καθόλου χρονικά καθώς το σχέδιο για σιδηρόδρομο μέχρι την Πάτρα έως το 2020 ναυαγεί οριστικά ενώ θα πρέπει να γίνει είτε επαναδημοπράτηση είτε πρόσθεση του αντικειμένου σε ένα ακόμα μεγαλύτερο έργο που θα περιλαμβάνει υποδομή-επιδομή και ηλεκτροκίνηση.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν τον συνολικό σχεδιασμό της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και πότε το σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο θα φτάσει στο λιμάνι και την πόλη της Πάτρας.
Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com