Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ταξίδι σε κάψουλες υπέρ-τραίνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για HyperloopΟι πάσχοντες από κλειστοφοβία θα αντιμετωπίσουν με κάποια επιφύλαξη το όραμα του Ελον Μασκ γι’ αυτό το σχεδόν υπερηχητικό επίγειο ταξίδι που ακούει στο όνομα Hyperloop.

Πρόκειται για ένα σύστημα ταχείας μεταφοράς, που δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό στην έρημο του Λας Βέγκας (το πρόσφατο πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία) και λειτουργεί ως εξής: ένα μικρό όχημα-κάψουλα, χωρητικότητας 28 επιβατών, θα τοποθετείται μέσα σε γιγάντιους σωλήνες και χάρη στην ελαχιστοποίηση των τριβών αλλά και σε μια ώθηση μαγνητικών πεδίων θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 1.220 χλμ./ώρα. Αυτό το φουτουριστικό (κάτι σαν) τρένο θα μπορεί, βάσει σχεδίου, να μεταφέρει φορτία από το 2019 και ανθρώπους από το 2021, από το Λος Αντζελες στο Σαν Φρανσίσκο. 
Η κατασκευή του Hyperloop θα κοστίσει 6 δισ. δολάρια (αρχική εκτίμηση), αλλά, καθώς δεν θα χρειάζονται καύσιμα, το εισιτήριο θεωρητικά θα είναι χαμηλό: 40 δολάρια για διαδρομή 1 ώρας και 10 λεπτών. Γρηγορότερα και οικονομικότερα από το αεροπλάνο.

Πηγή: kathimerini.gr