Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Ενδεχόμενο να μεταφερθούν άλλοι 6 φορείς στο νέο Ταμείο.

Ο υπουργός ομολόγησε ότι έγιναν λάθη από την κυβέρνηση λόγω του τεράστιου όγκου του νομοσχεδίου.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν άλλοι έξι φορείς του Δημοσίου στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον απόηχο καταγγελιών της αντιπολίτευσης για προσπάθεια απόκρυψηςλίστας με παραχωρήσεις συμβάσεων 19 φορέων από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο Υπερταμείο.
Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι έξι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ,ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ) δεν είναι βέβαιο ότι θα μεταφερθούν στο νέο Ταμείο επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, καθώς το θέμα είναι προς συζήτηση στη διαβούλευση με τους θεσμούς.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, έξι ΔΕΚΟ (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ) θα μεταφερθούν άμεσα στο «διάδοχο» του ΤΑΙΠΕΔ Υπερταμείο. Σημειώνεται ότι ο υπουργός ανέφερε και τον ΟΣΕ παρότι αυτός δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα που έδωσε η κυβέρνηση. 

Ο κ. Τσακαλώτος αποσαφήνισε πάντως ότι δεν υπάρχει άλλο παράρτημα προς κατάθεση, αφού τόσο οι μετοχές όσο και οι συμβάσεις παραχώρησης αναφέρονται στις 11 ΔΕΚΟ (δηλαδή στις έξι που μεταβιβάζονται άμεσα και στις έξι που εντάσσονται στις συζητήσεις για το δεύτερο γύρο μεταβιβάσεων).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός εγκάλεσε την αντιπολίτευση για την καθυστέρηση των 2,5 ωρών, ενώ ο ίδιος δεν είχε έρθει εξαρχής να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αφήνοντας τους κ. Χουλιαράκη, Σταθάκη και Φάμελλο να χειριστούν την υπόθεση, περιπλέκοντάς την ακόμη περισσότερο.

Ο υπουργός ομολόγησε ότι έγιναν λάθη από την κυβέρνηση λόγω του τεράστιου όγκου του νομοσχεδίου. "Τα πράγματα είναι απλά, γίνανε λάθη είναι τεράστιο το ν/σ" παραδέχθηκε. 

Πηγή: skai.gr