Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Β.Ε. «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

Σε αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος του Σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ». 
Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Δημήτρη Δημούδη και του Οδυσσέα Περγαντόπουλου, αδελφό του Προέδρου του  Σωματείου, που πρόσφατα έφυγαν από την ζωή.
Για τις δραστηριότητες του Σωματείου ενημέρωσε τα μέλη τόσο ο πρόεδρος του, κ. Κωνσταντίνος Περγαντόπουλος όσο και τα μέλη της διοίκησης. 


Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνταξιούχοι και ζήτησαν να βρίσκονται σε εγρήγορση για την διεκδικήσει των δικαίων αιτημάτων τους.

 Η διοίκηση δέχτηκε πολλά ερωτήματα των μελών μεταξύ των οποίων και αυτό της μη συνένωσης των δυο συνταξιουχικών σιδηροδρομικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης , για την οποία συνένωση το προεδρείο επέρριψε την ευθύνη στο άλλο σωματείο.
Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συνεχάρησαν το διοικητικό συμβούλιο για την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του σωματείου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης διαβάστηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων σιδηροδρομικών το όποιο έγινε δεκτό ομόφωνα. Στο ψήφισμα τους μεταξύ των άλλων οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί ζητούν:

-Αύξηση αφορολογήτου σε 12.000C
-Αύξηση του Δημοσίου Τιμολογίου
-Ένταξη όλων των εξαιρουμένων από τις λίστες φαρμάκων εις Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ( για δόντια, γυαλιά, παρακλινικές εξετάσεις κ.λ.π.)
- Καταβολή από το Ταμείο Πρόνοιας το 10% που κρατηθεί παράνομα.
-Να δοθεί το εφ' άπαξ εις τους συναδέλφους που είναι συνταξιούχοι από το 2013.
-Να γίνουν νέες συμβάσεις με νέους ιατρούς «οδοντίατροι»
- Να δοθούν, επιτέλους οι νέες Υπηρεσιακές Ταυτότητες
-Γίνουν νέες συμβάσεις με κλινικές
-Να επιστραφούν τα χρήματα από το 2012 που μας κράτησαν
παράνομα, δώρα-μείωση συντάξεων κ.λ.π (απόφαση του Σ. της Ε)
- Να λυθεί το θέμα των Βιβλιαρίων Υγείας, το ΤΑΥΤΕΚΩ να βάλει έναν υπάλληλο στην Σαπφούς 3 στην Θεσσαλονίκη να θεωρεί τα βιβλιάριά μας.