Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αύριο εκδήλωση αλληλεγγύης των σιδηροδρομικών για τους πρόσφυγες.

Σε ανακοίνωση της η "Aντιφασιστική Πρωτοβουλία Σιδηροδρομικών" αναφέρει:"Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, ώρα 11.30’ πραγματοποιείται στον 9ο όροφο του κτιρίου του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), η εκδήλωση "Τάζομαι πρόσφυγας" από την Aντιφασιστική Πρωτοβουλία  Σιδηροδρομικών.

     Το δράμα που εξελίσσεται με τους ξεριζωμένους από τα σπίτια τους συνανθρώπους μας δεν μπορεί να αφήσει κανένα μας ασυγκίνητο. Τα πρόσωπα των μικρών παιδιών μέσα στις βάρκες είναι ο εφιάλτης όλων μας. Ο πόλεμος και οι εμφύλιες συρράξεις δεν ήταν επιλογή τους.
Είναι επιλογή πολιτικο-οικονομικών κέντρων που στο βωμό του κέρδους  θυσιάζουν την ανθρώπινη ζωή και κάθε αξιοπρέπεια.
       Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν χώρα και σαν  εργαζόμενοι, πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας είναι άξιες συγχαρητηρίων. Είναι πρωτοβουλίες που δείχνουν την διαφορά αντίληψης του κόσμου της μισθωτής εργασίας  από τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.
       Οι σιδηροδρομικοί έχουν αποδείξει  κατά το παρελθόν  όπως και σήμερα ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής και αλληλεγγύης για την στήριξη όσων συνανθρώπων μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία ή την καταγωγή.

Καλώ όλους τους συναδέλφους με την παρουσία τους αλλά και με την υλική υποστήριξη τους να συμμετέχουν στην εκδήλωση".

Αθανάσιος  Λεβέντης
Εκπρόσωπος των σιδηροδρομικών