Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«Σκηνές» τέχνης τρεις σταθμοί του ΜΕΤΡΟ.

Σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού μετατρέπονται οι σταθμοί του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς η εταιρεία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων μητροπολιτικών σιδηροδρόμων (Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, κλπ) οργανώνει το πρόγραμμα «MetroStages», μέσα από το οποίο θα φιλοξενεί σε σταθμούς της νέους καλλιτέχνες.
Το πρόγραμμα «MetroStages» θα λειτουργήσει πιλοτικά στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πειραιάς», με στόχο να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ και σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών που ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τα εικαστικά ή τη φωτογραφία και επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο επιβατικό κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσα από την ιστοσελίδα www.metrostages.gr, όπου θα συμπληρώνουν ειδική φόρμα συμμετοχής και θα αποστέλλουν μέρος της δουλειάς τους, όπου επιτροπή της ΣΤΑΣΥ θα αξιολογεί, ανά εβδομάδα, τις αιτήσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα «MetroStages», έως ότου κατατεθούν οι πρώτες αιτήσεις συμμετοχής θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

- 27 Φεβρουαρίου, Σύνταγμα: Φιλαρμονική Ορχήστρα του ΟΠΑΝΔΑ 
-28 Φεβρουαρίου, Σύνταγμα: Big Band του ΟΠΑΝΔΑ 
-29 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου, σε 9 σταθμούς του Μετρό: Εκθεση Φωτογραφίας, με τον τίτλο «Δεν Λησμονώ... μια εικόνα χίλιες λέξεις», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 
-2 Μαρτίου, Σύνταγμα: Εθνικό Θέατρο - 'Αννα Καρένινα
-4 Μαρτίου έως και 13 Μαρτίου, Σύνταγμα: Έκθεση Φωτογραφίας για την Ημέρα της Γυναίκας, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητα.

Πηγή: parapolitika.gr