Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σκόπια: Τραίνα τράνζιτ για την Αυστρία.

Κατόπιν συμφωνία της Κροατίας με γειτονικές χώρες οι πρόσφυγες θα επιβιβάζονται σε τρένα στα σύνορα της ΠΓΔΜ και θα μεταφέρονται απευθείας στην Αυστρία, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις

Θέμα χρόνου είναι πια το σφράγισμα των συνόρων στις ενδιάμεσες χώρες διέλευσης του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου, με τον κλοιό ευρωπαϊκών κρατών εντός κι εκτός Ε.Ε. να σφίγγει ασφυκτικά, τόσο για την Ελλάδα, ως βασική πύλη εισόδου και άρα «αποδιοπομπαίο τράγο», όσο και για την αδιάκοπη ροή προσφύγων και μεταναστών που ακόμα ονειρεύονται να βρουν καταφύγιο σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Βλάχο Ορεπιτς, η χώρα του συμφώνησε από κοινού με την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Αυστρία να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησης των προσφύγων στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των μέτρων που απεργάζονται πυρετωδώς για δραστική μείωση των αφίξεων: οι πρόσφυγες θα επιβιβάζονται σε τρένα στα σύνορα της ΠΓΔΜ και θα μεταφέρονται απευθείας στην Αυστρία, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.
Από τους συρμούς θα επιτρέπεται να αποβιβάζονται μόνο όσοι παρουσιάζουν προβλήματα υγείας ή θέλουν να καταθέσουν αίτηση ασύλου σε κάποια από τις βαλκανικές χώρες-τράνζιτ.

Πηγή: efsyn.gr