Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Στα δικαστήρια οι φιλόζωοι για την ελεύθερη πρόσβαση των σκύλων στο Πάρκο του ΟΣΕ!

Τη δικαστική οδό επέλεξαν τελικά οι φιλόζωοι της Καλαμάτας για να ανατρέψουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που απαγορεύει την πρόσβαση των σκύλων στο Πάρκο του ΟΣΕ.


Πρόκειται για μια αντισυνταγματική διάταξη, που έχει προκαλέσει έντονες και ποικίλες αντιδράσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη. Παρά το υψηλό κόστος της διαδικασίας για προσβολή της απόφασης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη ενιαίο μέτωπο δράσης, προκρίθηκε η λύση της νομικής οδού προκειμένου να υπάρξει πλήρης κάλυψη για παν ενδεχόμενο του αυτονόητου δικαιώματος της ελεύθερης βόλτας στο κομμάτι εκείνο της πόλης που ταιριάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο φυσικό περιβάλλον. 
Η δικαίωση θεωρείται βέβαιη, καθώς μάλιστα υπάρχει προηγούμενο σε άλλες περιοχές όπου Δημοτικές Αρχές προσπάθησαν να επιβάλουν κάτι ανάλογο. Η χειροπιαστή θετική νομική γνωμάτευση θα είναι το πλέον ισχυρό και ξεκάθαρο όπλο για κάθε ιδιοκτήτη κατοικιδίου, αλλά και δικαίωση για όσους πιστεύουν ότι τέτοιου είδους περιορισμοί δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος σε σενάρια που θέλουν το Δήμο Καλαμάτας να επεκτείνει τους περιορισμούς και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως η παραλιακή ζώνη…

Πηγή: tharrosnews.gr