Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ιταλία: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία - Εκτροχιάστηκε τρένο.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σημειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα - Διακοπή δρομολογίων πλοίων Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες δύο ημέρες.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ένας 51χρονος έχασε τη ζωή του ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, το οποίο καταπλακώθηκε από δέντρο στην Πιάνα ντι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ο άτυχος άνδρας σκοτώθηκε ακαριαία και οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες.

Την ίδια ώρα, ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό, όταν παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Τιόνε σε περιοχή της Βερόνας.

Τον «συναγερμό» σήμαναν φιλικά πρόσωπα του άνδρα που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή του τραγικού περιστατικού. Οι τοπικές αρχές εικάζουν ότι το σαθρό έδαφος έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσε την πτώση του 50χρονου στον ποταμό.

Στο μεταξύ, ένα τρένο εκτροχιάστηκε στο Πεδεμόντιο έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς να υπάρχουν θύματα ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Στην περιοχή του Ρέτζο Καλάμπρια καταγράφηκαν ζημιές από τις ισχυρούς ανέμους με τις τοπικές αρχές να καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Καμπανία, ενώ πολλά από τα δρομολόγια των πλοίων ανάμεσα στην Νάπολη και τα νησιά του Κάπρι και της Ίσκια διεκόπησαν.

Πηγή: protothema.gr