Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«Κάτω τα …ξερά σας» από το έργο για την Δυτική Θεσσαλία.

Αναμένουμε την θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για το «παιχνιδάκι» της Μαγνησίας μέσω της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε βάρος των Τρικάλων και της Καρδίτσας.


Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr δεσμευμένα χρήματα του ΠΕΠ Θεσσαλίας για την ηλεκτροκίνηση και την σηματοδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας θέλει να «αρπάξει» η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας Τζούλια Τσαλίκη.

Η κ. Τσαλίκη έθεσε θέμα στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, για τους πόρους που έχουν δεσμευτεί για να ξεκινήσει το έργο προϋπολογισμού 44 εκατ. Ευρώ εντός του 2016, να μεταφερθούν στην …εκλογική της περιφέρεια για να γίνουν …πίσσα σε οδικά έργα στο … νότιο Πήλιο.

Από μόνη της η …πρόταση της κ. Τσαλίκη βάζει «φωτιά» και το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην ΠΕΔ Θεσσαλίας από Τρίκαλα και Καρδίτσα είναι σαφέστατο.

«Κάτω τα …ξερά σας» από το έργο…

Δεν θα «πληρώσει» πάλι η Δυτική Θεσσαλία την παντελή ανικανότητα της κ. Τσαλίκη και των ομοίων της να μην μπορούν να βρουν πόρους για …άσφαλτο και να τους αναζητούν να τους …κλέψουν από άλλους Νομούς και μάλιστα από έργο αναπτυξιακό…

Οι τυχόν σχεδιασμοί να «ρίξουν» και πάλι την Δυτική Θεσσαλία υπέρ της Μαγνησίας, θα είναι το «κύκνειο άσμα» τους…

Οφείλει ΑΜΕΣΑ να πάρει θέση ο Πολιτικός Προϊστάμενος της κ. Τσαλίκη και να την επαναφέρει στην τάξη αν δεν θέλει ο κ. Αγοραστός να δημιουργήσει τέτοιο «ρήγμα» στις σχέσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλίας που δεν θα κλείνει με τίποτα…
Αυτός ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας –που είναι και Δυτικοθεσσαλός- τι ακριβώς ρόλο βαράει στην υπόθεση;

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων που σε συνεργασία με τον αντίστοιχο Σύλλογο της Καρδίτσας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και για την ματαίωση κάθε σκέψης για δημοπράτηση μόνο του έργου της Ανατολικής Θεσσαλίας και παραπομπή στις καλένδες του αντίστοιχου δυτικοθεσσαλικού.

Αύριο γίνεται στην Καρδίτσα συνάντηση των Δ.Σ. των 2 Συλλόγων για την άμεση και ταυτόχρονη κινητοποίηση στις 2 Περιφερειακές Ενότητες.


Συντάκτης: Χριστίνα Αλεξίου
Πηγή: trikalanews.gr