Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσιάζεται αύριο στον Πύργο η μελέτη: Ελπίδες για σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η μελέτη για την αναβάθμιση και την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα παρουσιάζεται αύριο Κυριακή στον Πύργο, στους φορείς και τους πολίτες της περιοχής.
Η παρουσίαση οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΕΡΓΟΣΕ, στις 11.30 το πρωί, στο Διοικητήριο του Πύργου και θα γίνει από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα και στελέχη του οργανισμού.

Η παρουσίαση της μελέτης είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την ηγεσία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα στις 13 Νοεμβρίου 2015.

«Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα, που έχει κλείσει εδώ και τόσα χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Αχαΐα και την Ηλεία. Η ΕΡΓΟΣΕ τήρησε τη δέσμευσή της και θα παρουσιάσουμε τη σχετική μελέτη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο κ. Κατσιφάρας.

Στο μεταξύ, όπως έχει γνωστό, αναζητείται εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα.

Με βάση έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», θα συνταχθούν τεύχη δημοπράτησης για την εξεύρεση Συμβούλου με στόχο "τη διερεύνηση και αξιολόγηση εναλλακτικών τρόπων υλοποίησης - χρηματοδότησης του έργου της κανονικοποίησης και αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής και επέκταση της Μελέτης Σκοπιμότητας και Ανάλυσης Κόστους - Οφέλους του έργου".

Το έργο Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα αφορά την αναβάθμιση της γραμμής που περιλαμβάνει τα τμήματα: Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία (120 χλμ.). Πύργος - Κατάκολο (12 χλμ.). Πύργος - Κυπαρισσία - Καλαμάτα (118 χλμ.). Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την αναβάθμιση της μονής γραμμής από μετρική σε κανονικό εύρος με ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση και τηλεπικοινωνίες για ταχύτητες μέχρι 160 χλμ. την ώρα όπου αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: eleftheriaonline.gr