Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πάτρα. Νίκος Κοντοές: Δεν νοείται νέο λιμάνι χωρίς σύνδεση με το τραίνο.

Πάτρα- Νίκος Κοντοές: Δεν νοείται νέο λιμάνι χωρίς σύνδεση με το τρένο Η σκέψη του ΟΣΕ να διακόψει πορεία η νέα γραμμή στον Αγιο Διονύσιο, ηχεί... γλυκά τελευταία σε κυβερνητικά κλιμάκια, όχι όμως και στον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας.
«Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, θέλω το τραίνο να φτάσει τάχιστα στο νέο λιμάνι που είναι και ο τελικός του προορισμός. Εδώ και καιρό η συνεργασία μας σε επίπεδο μελέτης με τον ΟΣΕ στοχεύει στο να εξυπηρετηθούν οι λειτουργίες του νέου λιμανιού και ταυτόχρονα να διευκολυνθεί ο Προαστιακός, η ανάπτυξη και οι ανάγκες της νότιας πόλης. Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, το τραίνο πρέπει να περάσει πρώτα μέσα από την πόλη. Αλλιώς δεν έχει νόημα να αναμένουμε επενδύσεις και ανάπτυξη, χωρίς να εξυπηρετείται το λιμάνι σε επίπεδο χερσαίων μεταφορών» αναφέρει στην «Πελοπόννησο» και στον Πάνο Σακελλαρόπουλο ο Νίκος Κοντοές.
Οπως επισημαίνει επίσης ο διευθύνων του ΟΛΠΑ «δεν μπορεί να σχεδιάζουμε μαζί με τον ΟΣΕ για το καλύτερο αποτέλεσμα, για το πώς π.χ. θα περάσει η νέα γραμμή στον Αγιο Ανδρέα και στον κόμβο με τις παραγλαύκειες ή για το πως μπορεί να διέλθει από την περιοχή Λαδόπουλου και την πρώην Π-Π, ώστε να αναδειχθεί και η περιοχή και να μας βάλει φρένο ο ΟΣΕ, αφήνοντας το τραίνο στον Αγιο Διονύσιο».

Πηγή: pelop.gr