Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Μάρτη.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Μάρτη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Ανάλογες περιφερειακές συγκεντρώσεις στις αρχές Μάρτη θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα:
Στις 2 Μάρτη σε Πύργο, Λαμία και Άρτα
Στις 7 Μάρτη στο Ηράκλειο και στην Κομοτηνή
Στις 8 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη
Στις 9 Μάρτη στη Λάρισα

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις επισημαίνουν:

«Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους, τις χιλιάδες συνταξιούχους που μαζικά, με αποφασιστικότητα και δυναμισμό πήραν μέρος στους αγώνες που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τη μεσαία και φτωχή αγροτιά σε όλη τη χώρα.

Οι αγώνες, η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, νεολαίας είναι ο δικός μας μονόδρομος, η δική μας απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Η σημασία αυτών των αγώνων επιβεβαιώνεται κάθε μέρα από τις ίδιες τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να προχωρήσει τα σχέδιά της. Η αγωνιστική αντίδραση του λαού είναι μεγάλο εμπόδιο σ’ αυτά. Προσπαθεί με ελιγμούς, συκοφαντία και διασπαστική τακτική να το ξεπεράσει, να παγιδεύσει το λαϊκό κίνημα σε απατηλούς διαλόγους δήθεν βελτιωτικών παρεμβάσεων στις δικές της προτάσεις.

Η ένταση της δράσης μας θα δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η μόνη προοπτική που μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις. Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν.

Κλιμακώνουμε με περιφερειακές συγκεντρώσεις στις αρχές Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.

2/3/2016: Πύργος - Λαμία - Άρτα. 7/3/2016: Ηράκλειο Κρήτης - Κομοτηνή. 8/3/2016: Θεσσαλονίκη. 9/3/2016: Λάρισα.

Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν από το εργατικό κίνημα, τους ΕΒΕ και τους αγρότες, αν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Η συμμετοχή μας σ’ αυτή πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική και δυναμική.

Δεν υποχωρούμε από το πλαίσιο αιτημάτων μας. Αυτό είναι η δική μας πρόταση. Την έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση, άρα την γνωρίζει, έχει όμως αρνηθεί να μας απαντήσει. Με βάση αυτήν απαιτούμε και διεκδικούμε:
Να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης
Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και Υγείας - περίθαλψης. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.
Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.
Την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.
Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας.
Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας.
Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ποτέ τους αντιασφαλιστικούς, αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους. Με την πάλη μας θα τους καταργήσουμε.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Πηγή: 902.gr