Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΗΠΑ: Δείτε πώς μπορείτε να «ταξιδέψετε» Πεκίνο-Νέα Υόρκη μέσα σε ελάχιστους σταθμούς του μετρό

Ένας διαφορετικός Άτλαντας του κόσμου.

Μία εταιρία από γραφίστες στην Αμερική κατασκεύασε και πουλά έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χάρτη ο οποίος συνδυάζει όλες τις γραμμές μετρό από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου.Για τους περισσότερους ανθρώπους η εξερεύνηση ενός χάρτη του μετρό μιας πόλης όπως η Νέα Υόρκη ή -ακόμα χειρότερα- του Τόκιο είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος. Για την εταιρία γραφιστών από τη Νέα Υόρκη, ο πονοκέφαλος αυτός αποτέλεσε και την αφορμή για μία πολύ ξεχωριστή ιδέα.

Να συνδυάσουν τους χάρτες και τις διαδρομές από τα μετρό 214 πόλεων του κόσμου μέσα σε μία και μόνη εικόνα. Το τελικό αποτέλεσμα περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή πολύχρωμη καλλιτεχνική απεικόνιση 791 γραμμών και 11.924 σταθμών από όλο τον κόσμο. Οι σταθμοί και οι γραμμές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι όμως σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό μίγμα μεταξύ πόλεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Ο νέος αυτός ιδιότυπος Άτλαντας πωλείται από την εταιρία στο διαδίκτυο, αποτελώντας όχι μόνο μια ωραία ιδέα για διακόσμηση. Αλλά και μία ευχάριστη ενασχόληση για κάθε Φιλέα Φογκ του... σαλονιού, που μπορεί μέσα σε λίγους σταθμούς να βρεθεί από την Times Square της Νέας Υόρκης, στο Σύνταγμα στην Αθήνα και από εκεί στο Πεκίνο. 




Πηγή: protothema.gr