Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

«Σιδηροδρομική Εγνατία» ναι …αλλά…

Με αφορμή δημοσίευμα από την εφημερίδα «Ημερησία» σχετικά με την κατασκευής της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας» και το οποίο αναδημοσίευσαν τα «Σ.Ν.», ο φίλος αναγνώστης Νίκος Χαγιάρης σχολιάζοντας, γράφει: 
«Ας διορθώσουν το υφιστάμενο δίκτυο και μετά ας κάνουν όνειρα για σιδηροδρομικές Εγνατίες! Η τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης έχει διακόψει την λειτουργία της από το 2010. Η γέφυρα του Γαλλικού γραμμής Θ-Ε ακόμη περιμένει να επισκευαστεί μπας και ανοίξει η Θ-Ε από πλευράς ΤΧ1-ΑΓΧΙΑΛΟ. Στον σταθμό Αγχιάλου (από πλευράς ΤΧ1) τα τηλεδιοικούμενα ψαλίδια είναι εκτός λειτουργίας γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι τα ρήμαξαν μέσα σε ένα βράδυ για να κάνουν δήθεν κέντρο υποδοχής μεταναστών. Έρχεστε εσείς τώρα να μου μιλήσετε για σιδηροδρομική Εγνατία και άλλα εκλεκτά παραμύθια! Τον σιδηρόδρομο δεν τον θέλουν στην Ελλάδα κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες! Καληνύχτα σας!»

Το όνειρο

Στο θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα και κατ΄ επέκταση προς Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα, έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά το όνειρο παραμένει όνειρο. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του άρθρου που είχαμε γράψει το 1998 και φαίνεται στην φωτογραφία. Έκτοτε κυβερνήσεις αλλάξαμε αλλά το όνειρο παρέμεινε όνειρο…
Ορθά ο φίλος αναγνώστης μας προσγειώνει στην πραγματικότητα γράφοντας για τα καθημερινά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο σιδηρόδρομος και που δυσχεραίνουν σημαντικά το μεταφορικό του έργο. 
Στο θέμα θα επανέλθουμε…

Χ.Γ