Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη. Πρωτοβουλίες για τους απολυμένους του μετρό υποσχέθηκε η Φ. Γεννηματά.


Με το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό και τον πρόεδρο του ΕΚΘ συναντήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας είχε χθες η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τις απόψεις τους αναφορικά με τα δομικά προβλήματα του έργου, εξέφρασαν την αμφιβολία τους για την επιτυχή κατάληξη των εργασιών της επιτροπής διαπραγμάτευσης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών, Αττικό Μετρό και Κοινοπραξίας και τόνισαν τη σημασία που έχουν για την πρόοδο του έργου, η συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών με κάθε τρόπο, σε όλα τα μέτωπα και με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ώστε να ολοκληρωθούν οι σωστικές ανασκαφές και να απελευθερωθεί το έργο. 
Πάνω από όλα όμως τονίσθηκε το γεγονός πως αντί για λύσεις στα ζητήματα του έργου είχαμε απολύσεις και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, ενώ την ίδια στιγμή ήδη έχουν περάσει 15 ημέρες από την δεσμευτική – ύστερα από τρεις αναβολές - υποτιθέμενη ανακοίνωση συμφωνίας από τον Σπίρτζη. 
Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά, εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το σύνολο του έργου και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό και τόνισε πως τόσο η ίδια όσο και η παράταξή της θα αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες αναφορικά με τις κατάφωρα παράνομες απομακρύνσεις των εργαζομένων όσο φυσικά και για την τύχη του έργου, το οποίο μοιάζει τόσο αληθινό να συνεχισθεί όσο και η 13η σύνταξη που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Πηγή: typosthes.gr