Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Σερβία: 1 δις επενδύσεις από την ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια για βελτίωση υποδομών μεταφορών

Οι συμμετέχοντες σε ένα πάνελ με τίτλο «Σύνδεση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ –και τώρα τι κάνουμε; », που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα, έκαναν έκκληση για την υλοποίηση έργων για τη βελτίωση της υποδομής των μεταφορών στα Βαλκάνια.
Η Catherine Wendt της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την γειτονία και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση, δήλωσε ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να προετοιμάσουν σχέδια για τη διευκόλυνση των επενδύσεων της τάξης του 1 δις ευρώ που έχει διαθέσει η ΕΕ για τη βελτίωση των βασικών μεταφορικών συνδέσεων στην περιοχή.
Μιλώντας εκ μέρους της σερβικής επιχειρηματικής κοινότητας, ο Andrej Jovanovic τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας η βελτίωση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και η δυνατότητα σύνδεσης με τα λιμάνια για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των αγαθών.
Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 100 συμμετέχοντες, διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας και της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: balkans.com