Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ερωτευμένοι με τον Οδοντωτό.

Το 'καναν πέρυσι, δοκιμαστικά, για πρώτη φορά, ξετρελάθηκαν, δεν έβλεπαν την ώρα και την στιγμή να το ξανακάνουν και…νάτοι! Οι Βρετανοί ξανάρχονται στα μέρη μας για το α λά παλαιά σιδηροδρομικό ταξίδι τους σ' όλη την Πελοπόννησο, καλώντας μάλιστα και όσους «κάνουν λάικ» σε περιπέτεια και συγκινήσεις, να τους ακολουθήσουν!
Μια μεγάλη ομάδα Αγγλων, παραδοσιακών τουριστών, και εύπορων συνάμα, ετοιμάζονται να ζήσουν τον μύθο τους για 2η φορά. Φέτος από 13 έως 20 Οκτωβρίου. Μέσα στην εβδομάδα καταφθάνουν, δηλαδή. Και από την προσεχή Τρίτη ο... μουντζούρης παίρνει ξανά μπροστά.
Ο τουριστικός αγώνας που ξεκίνησε από πέρυσι η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) άρχισε ν' αποδίσει. Στη διεθνή έκθεση τουρισμού (World Travel Market) στο Λονδίνο, η ΕΕΣΣΤΥ πλάσαρε σε μεγάλα τουριστικά γραφεία ένα πολύ πρωτότυπο σιδηροδρομικό πακέτο και αμέσως κάποιοι εύποροι πελάτες, με ιδιαίτερα γούστα, «τσίμπησαν».
Το ντιλ το κλείνουν με τα κεντρικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εκεί μπορεί ν' απευθυνθεί όποιος θέλει να μπει στο γκρουπάκι των Αγγλων). Ναυλώνουν ένα διπλό βαγόνι (πέρυσι ήταν γύρω στα 95 άτομα, φέτος μπορεί να 'ναι και περισσότεροι) και οργώνουν όλη την Πελοπόννησο, ακολουθώντας το παλαιό, αγαπημένο, σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι διαδρομές απ' όπου θα περάσει το τρένο καθαρίζονται, μηχανοδηγοί και σταθμάρχες είναι σε πλήρη ετοιμότητα για μια εβδομάδα και όλος ο πελοποννησιακός μηχανισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε φουλ ετοιμότητα.
Και το κλου της εκδρομής, που οι Βρετανοί έχουν ακόμα να το λένε, είναι το δρομολόγιο Διακοπτό-Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό! Και το περιμένουν πώς και πώς. Γι' αυτό κιόλας ξεκινάνε το tour με Οδοντωτό.
Ο υπεύθυνος του ΟΣΕ και του Οδοντωτού στο Διακοπτό, κ. Πράππας, έχει να το λέει πόση ζωή έδωσε το συγκεκριμένο γκρουπ των Αγγλων τουριστών στο Διακοπτό και σε άλλα μέρη της Αιγιάλειας απ' όπου πέρασε.
Ο υπεύθυνος και συνοδός της εκδρομής, Φίλιπ Γουόρμαλτ, είχε στείλει έγκαιρα τις επισημάνσεις του στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θα 'χει πάρει τα μέτρα της. Ο κ. Γουόρμαλτ έγραψε στο υπόμνημά του: «Νομίζω ότι πρέπει να κοπούν κλαδιά από τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στις γραμμές, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις πλησιάζουν πολύ το τρένο. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στις διαβάσεις. Πολλές είναι αφύλακτες και κάποια στιγμή μπορεί να γίνει ατύχημα».

Πηγή: pelop.gr