Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στις ράγες της χλιδής -Ταξιδεύοντας με πεντάστερα τρένα. Δείτε εικόνες.

Μπορεί το ταξίδι με τρένο να μην είναι το πιο γρήγορο, ωστόσο μπορεί να μείνει αξέχαστο. Από το πολυτελές εσωτερικό του μέχρι το σκηνικό της φύσης, που περνά από τα παράθυρα, το ταξίδι μετατρέπεται σε μια ξεχωριστή εμπειρία.
Ταξιδεύοντας μέσα στο πράσινο ή στο χιόνι, από τη μία άκρη στην άλλη, έξι τρένα σε όλο τον κόσμο μπορούν να σας κάνουν να καταλάβετε πως το μόνο αληθινό ταξίδι γίνεται πάνω στις ράγες.
Glacier Express
Το Glacier Express ταξιδεύει σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων επάνω στις Ελβετικές Αλπεις. Από το Σεν Μόριτζ στο Ζερμάτ, στους δύο πιο δημοφιλείς προορισμούς για σκι. Το ταξίδι διαρκεί 7,5 ώρες, με το τρένο να διασχίζει 291 γέφυρες και 91 τούνελ.
Rovos Rail
Λένε πως είναι το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο, η «περηφάνια» της Αφρικής. Το ταξίδι με το Rovos Rail κοστίζει από 4.540 μέχρι 9.000 ευρώ το άτομο. Ταξιδεύει από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής μέχρι το Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας, ενώ κάνει μια στάση στους καταρράκτες της Βικτόρια, μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε.
Venice Simplon-Orient Express
Το Venice Simplon-Orient Express είναι ένα πολυτελέστατο τρένο, που ταξιδεύει μεταξύ Λονδίνου και Βενετίας, ενώ μια φορά τον χρόνο φτάνει και στην Κωνσταντινούπολη. Οι ναύλοι κυμαίνονται από 1.816 μέχρι 8.200 ευρώ. Το σικ τρένο χρησιμοποιεί βαγόνια από τη δεκαετία του 1920 και του 1930, με την εμπειρία να θυμίζει έντονα το περίφημο Orient Express.
Eastern & Oriental Express
Στην ίδια εταιρία με το Venice Simplon-Orient Express ανήκει και το Eastern & Oriental Express, το οποίο είναι το τρένο που καλύπτει ένα χλιδάτο ταξίδι στην νοτιοανατολική Ασία. Για να ταξιδέψει κανείς με αυτό θα πρέπει να πληρώσει από 1.816 μέχρι 8.200 ευρώ. Τα βαγόνια έχουν πολυτελή εστιατόρια και μπαρ, σε άλλο υπάρχει σαλόνι, ενώ υπάρχει και βιβλιοθήκη. Μάλιστα, διαθέτει και ένα ανοικτό μέρος για να μπορεί ο ταξιδιώτης να έρχεται πιο κοντά με τη διαδρομή.
Belmpnd Royal Scotsman
Το Belmpnd Royal Scotsman προσφέρει στους επιβάτες μια διαφορετική ματιά της Σκωτίας. Σταματά σε ερειπωμένα κάστρα, γήπεδα γκολφ και αποστακτήρια ουίσκι. Το φθηνότερο ταξίδι κοστολογείται στα 1.226 ευρώ, ενώ τα περισσότερα κυμαίνονται από τα 4.540 και αγγίζουν τα 11.806 ευρώ.
Palace on the Wheels
Ενα παλάτι στις ρόδες. Δεν υπάρχει πιο ταιριαστή ονομασία για το Palace on the Wheels, που μέσα σε επτά μέρες ταξιδεύει σε διάφορα φρούρια και παλάτια του Ρατζαστάν, ξεκινώντας από το Νέο Δελχί. Τα βαγόνια προορίζονταν αρχικά για τον προσωπικό συρμό των κυβερνώντων των διαφορετικών πολιτειών της Ινδίας.


Πηγή: iefimerida.gr