Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Χ. Σπίρτζης: «Επιτάχυνση των διαδικασιών για τα έργα, αλλά με πλήρη διαφάνεια».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», σχετικά με το σχεδιασμό του υπουργείου του, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι έχει ήδη μπει μπροστά ένα σχέδιο νόμου «για έναν άλλο τρόπο παραγωγής έργων στη χώρα, δημόσιων και ιδιωτικών». «Θα φέρει διαφάνεια, χωρίς καθυστερήσεις και διαδικασίες που χρονίζουν...
Αυτές είναι συνθήκες που δε συνάδουν σε μια χώρα που θέλει να βγει από την κρίση», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης. 
Πάντως ο κ. Σπίρτζης κατέστησε σαφές ότι η κυβερνητική πολιτική είναι μακριά από τη λογική fast track που είχε κυριαρχήσει στο παρελθόν και την οποία χαρακτήρισε ως «παράνομη, αν όχι αντισυνταγματική». «Εμείς δε θα δώσουμε προώθηση σε επενδύσεις κάποιων συγκεκριμένων, αλλά θα εξορθολογίσουμε τις διαδικασίες. Δε θα μειώσουμε τον έλεγχο, θα μειώσουμε τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την γραφειοκρατία», υπογράμμισε. 
Προσδιορίζοντας τα έργα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα που τρέχουν, όμως «με άλλο χειρισμό και άλλους όρους». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μετρό της Θεσσαλονίκης, στους αυτοκινητόδρομους που έχουν «κολλήσει», στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών δικτύων και σε μικρότερα έργα με τοπική σημασία, όπως η επέκταση του προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα.
 «Το σημαντικό», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης «είναι να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός, ο οποίος δεν υπήρξε επί δεκαετίες. Μέχρι σήμερα, η ιεράρχηση γινόταν με βάση την περιφέρεια που προερχόταν ο εκάστοτε υπουργός ή άλλα συμφέροντα, και όχι με βάση τις ανάγκες της χώρας», τόνισε.

Πηγή: dikaiologitika.gr