Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Προαστιακός Αθήνας: Επέκταση προς Ραφήνα μέσω ..Αεροδρομίου.

Τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ είναι δυστυχώς πολύ λίγα για την υλοποίηση σχεδίων για νέα μεγάλα έργα υποδομών. Στην Αττική το μόνο σιδηροδρομικό έργο που θα δούμε θα είναι η επέκταση του Προαστιακού από το Κορωπί στο Λαύριο.
Ένα άλλο όμως φιλόδοξο σχέδιο είναι εδώ και κάποιους μήνες στο μυαλό του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Αφορά την επέκταση του μέσου προς Ραφήνα αλλά από μία νέα χάραξη που σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com μποεί να αφυπνίσει την επέκταση που βρίσκεται στα χαρτιά εδώ και χρόνια.

Η νέα αυτή χάραξη ξεκινά από τον τερματικό σταθμό του Προαστιακού στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και με πέρασμα από Αρτέμιδα και Λούτσα θα φτάνει στην πόλη και το Λιμάνι της Ραφήνας.

Αυτό το πλάνο αρχίζει και κερδίζει υποστηρικτές και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη αναφορά του πρώην αν.Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στο έργο αναφερόμενος στα μελλοντικά έργα.

Η νέα αυτή χάραξη έχει στα θετικά ότι είναι πιο μικρή σε σχέση με τη μέχρι τώρα επιλογή για κλάδο από την Κάντζα. Στα αρνητικά είναι ότι χάνεται η ευκαιρία να περάσει μέσα από αναδυόμενες αστικές περιοχές όπως το Πικέρμι και ο Νέος Βουτζάς.

Η επέκταση της γραμμής του προαστιακού στο λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται ότι θα τονώσει περαιτέρω την κίνηση του λιμανιού. Το βέβαιο είναι το επόμενο διάστημα και ανάλογα με τις πολιτικές αποφάσεις που θα παρθούν θα κριθεί η τελική χάραξη του νέου αυτού τμήματος του Προαστιακού.

Πηγή: ypodomes.com