Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κόρινθος: Αναπαλαιώνεται το κτίριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο ακάλυπτος χώρος που το περιβάλλει θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας.


Αναπαλαιώνεται και εκσυγχρονίζεται από τον δήμο Κορίνθου το κτίριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, καθώς ο ακάλυπτος χώρος που το περιβάλλει, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας.
Η αποκατάσταση καθώς και η λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου έχουν ξεκινήσει και περιλαμβάνουν εργασίες υγρομόνωσης στην οροφή του, η οποία αποτελείται από οπλισμένη επίπεδη πλάκα σκυροδέματος.

Η παρέμβαση στις εξωτερικές όψεις του κτιρίου αφορά μόνο ενδεδειγμένους χρωματισμούς με υγροαπωθητικά υλικά στους σοβάδες. Παραμένουν τα ξύλινα κουφώματα του ορόφου, τα οποία έχουν ανακαινιστεί και στο ισόγειο έχουν αντικατασταθεί οι σπασμένοι υαλοπίνακες και έχουν ανακαινιστεί τα μεταλλικά κουφώματα.

Εσωτερικά έγινε αποκατάσταση του δαπέδου με λείανση των μωσαϊκών και ανακαίνιση των εσωτερικών θυρών. Επίσης, έγινε αντικατάσταση της παλαιάς υποδομής θέρμανσης και τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και νέα δίκτυα ύδρευσης.

Η εικόνα του κτιρίου, που αποτελεί υπόδειγμα σύγχρονης σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τη διαμόρφωση του ακάλυπτου περιβάλλοντος χώρου, όπου θα τοποθετηθούν παγκάκια, όργανα παιδικής χαράς και θα γίνει εγκατάσταση υπόγειων δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα εγκατασταθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία Κορίνθου, ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια από την καταβολή ενοικίων, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή, που αποτελεί την ανατολική είσοδο της πόλης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - euro2day.gr