Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος θάνατος νεαρού μετανάστη που προσπαθούσε να περάσει τη Μάγχη.

Νεκρός ένας 18χρονος

O 18χρονος φαίνεται ότι παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων (Φωτογραφία: Reuters )
Ένας νεαρός μετανάστης, περίπου 18 ετών, έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων τις πρώτες πρωινές ώρες στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές. 

«Γύρω στις 02:00 στο σημείο της σήραγγας της Μάγχης, ένας μετανάστης παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας του Πα ντε Καλαί. «Κατά την άφιξή τους τα συνεργεία διάσωσης διαπίστωσαν ότι ένας αφρικανός μετανάστης, πιθανόν από το Σουδάν ή την Ερυθραία, ήταν νεκρός» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως διεξάγεται έρευνα.

Το δυστύχημα φαίνεται ότι σημειώθηκε σε στροφή κατά την έξοδο από τη σήραγγα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Eurotunnel. Το δυστύχημα δεν επηρέασε την κυκλοφορία, σε αντίθεση με δυστυχήματα που έχουν συμβεί στο εσωτερικό της σήραγγας. Το Eurotunnel «εκφράζει τη λύπη του για το τραγικό συμβάν, το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης διέλευσης της Μάγχης ενέχει μεγάλους κινδύνους».

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ένας σύρος μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στη σήραγγα της Μάγχης.

Σύμφωνα με απολογισμό της νομαρχίας, σχεδόν 3.000 μετανάστες, κυρίως από την Ανατολική Αφρική, το Αφγανιστάν και τη Συρία, βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια του Καλαί ελπίζοντας να φτάσουν στη Βρετανία. Στον καταυλισμό του Γκραντ Σιντ, περίπου 40 χλμ. από το Καλαί, βρίσκονται σχεδόν 4.000 μετανάστες.

Φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή της υποθαλάσσιας σήραγγας της Μάγχης τοποθετήθηκαν φράγματα κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς και στον παρακαμπτήριο δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη περιοχή (μεταξύ 100 και 200 κάθε νύχτα γύρω στα μέσα Αυγούστου) και οι παράνομες διελεύσεις μέσω των φορτηγών στα οποία κρύβονται.

Την Τρίτη, ομάδα 100 έως 200 μεταναστών οπλισμένων με ρόπαλα για να αναγκάσουν τα φορτηγά να σταματήσουν προκειμένου να κρυφτούν σε αυτά, εισέβαλαν στον παρακαμπτήριο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες
 από ΑΠΕ/Γαλλικό