Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έκπτωση 50% στα τραίνα ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ

Να ισχύσει έκπτωση της τάξης του 50% για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τον προαστιακό Λάρισας –Θεσσαλονίκης, ζήτα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Το ΕΚΛ θέτει θέμα άνισης μεταχείρισης με τους εργαζόμενους στην Αττική επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση: «Δεκάδες εργαζόμενοι καθημερινά είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και άλλους προορισμούς με τον προαστιακό σιδηρόδρομο Λάρισας-Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους, δαπανώντας ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους στα εισιτήρια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει μια έκπτωση 30% σε όσους έχουν μηνιαία κάρτα μετακινήσεων, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί μεγάλο έξοδο για τους εργαζόμενους. Στον αντίστοιχο προαστιακό σιδηρόδρομο της Αττικής, γι’ αυτές τις περιπτώσεις των καθημερινά μετακινούμενων εργαζόμενων, υπάρχει πρόσθετη έκπτωση 20%, συνολικά δηλαδή 50%.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διεκδικεί άμεσα αυτό να ισχύσει και για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό Λάρισα – Θεσσαλονίκη, δηλαδή έκπτωση 50%».

Πηγή: eleftheria.gr