Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σε ευρωπαϊκή σύσκεψη υπουργών για την ασφάλεια στα τρένα ο Αβραμόπουλος.



Στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και των υπουργών Μεταφορών, που πραγματοποιείται το απόγευμα στο Παρίσι θα παραβρεθεί και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζενάβ.
Μία εβδομάδα μετά την επίθεση του Μαροκινού ισλαμιστή στην υπερταχεία Αμστερνταμ- Βρυξέλλες- Παρίσι, όπου αποφεύχθηκε η σφαγή χάρη στην παρέμβαση των επιβατών, το Παρίσι αναζητεί τους τρόπους για την ενίσχυση της ασφάλειας στα τρένα και τη βελτίωση ανταλλαγών με τις υπηρεσίες πληροφοριών των γειτονικών χωρών.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, έχουν προσκληθεί οι υπουργοί των χωρών με τις οποίες η Γαλλία συνδέεται σιδηροδρομικά. Πρόκειται για τις: Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία.
Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της ασφάλειας των διασυνοριακών σιδηροδρομικών μετακινήσεων.
Προσκεκλημένος του Γάλλου υπουργού, ο Δ. Αβραμόπουλος πρόκειται να μεταβεί τη Δεύτερα 31 Αυγούστου στη γαλλική πόλη Πα -ντε- Καλαί, που αντιμετωπίζει το πολύ ισχυρό πρόβλημα της συρροής μεταναστών. Υπολογίζονται γύρω στις 4.000 τα άτομα που επιχειρούν να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία, διασχίζοντας με κίνδυνο της ζωής του τη Μάγχη, ή μέσω της σήραγγας του Eurostar.

Πηγή: iefimerida.gr