Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συντάξεις: Μαχαίρι από αύριο στις κύριες και στις επικουρικές!

- Σοκ θα πάθουν 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι που θα δουν κι άλλη μείωση τωνσυντάξεών τους!
- Στις συντάξεις Σεπτεμβρίου θα υπάρξει αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης
- Οι συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα μειωθούν κι άλλο αφού θα γίνουν οι αναδρομικές κρατήσεις από τον Ιούλιο!
2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με μικρότερες συντάξεις αφού από αύριο που θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου καθώς θα είναι κατά 2% μειωμένες οι κύριες και κατά 6% οι επικουρικές!

Αυτό θα συμβεί λόγω της παρακράτησης αυξημένων εισφορών υγειονομικής περίθαλψης.

'Ετσι, σύμφωνα με τους διοικητές των ταμείων η παρακράτηση εισφοράς ασθενείας από 4% πάει στο 6% στις κύριες και 6% (από 0) στις επικουρικές, για πρώτη φορά, σε εφαρμογή του ν. 4334/2015 που ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Η παρακράτηση θα γίνει για μεν τις κύριες συντάξεις επί του αρχικού μεικτού ποσού (πριν δηλαδή από τις άλλες κρατήσεις που γίνονται από το 2010) για δε τις επικουρικές στα καταβαλλόμενα ποσά (μετά την αφαίρεση των μειώσεων και πριν από τον υπολογισμό του φόρου).

Τα αναδρομικά των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου θα παρακρατηθούν, σε ισόποσες δόσεις, από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. 

Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις καταβολής δύο κύριων και επικουρικών συντάξεων, θα παρακρατούνται οι σχετικές εισφορές από καθεμία χωριστά. 

Χωρίς περικοπή θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μόνο τα μερίσματα που λαμβάνουν, επιπλέον της κύριας + επικουρικής σύνταξης, περίπου 380.000 συνταξιούχοι από τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων.

Πηγή: newsit.gr