Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία.

-Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις εστίες τους.
-Δρομολόγια του αστικού σιδηροδρόμου ακυρώθηκαν.


Τις εστίες τους στην Κολωνία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν χιλιάδες άνθρωποι όταν εργάτες που έσκαβαν στη πόλη ανακάλυψαν μια βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του δήμου της Κολωνίας καθώς οι εργάτες έσκαβαν «βρήκαν ένα μεταλλικό αντικείμενο» κι έμειναν έκπληκτοι όταν διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βόμβα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η βόμβα που είχε ριφθεί από βομβαρδιστικό των ΗΠΑ εξουδετερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Καθώς οι πυροτεχνουργοί εργάζονταν για την εξουδετέρωση της βόμβας, δύο από τις γέφυρες της πόλης αποκλείστηκαν ενώ δρομολόγια του αστικού σιδηροδρόμου ακυρώθηκαν. Οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης της Κολωνίας και ένοικοι στο ξενοδοχείο Hyatt της πόλης, καθώς και άλλων ξενοδοχείων, απομακρύνθηκαν λόγω των ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα αυτό τον μήνα μια αμερικανική βόμβα 226 κιλών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχε εξουδετερωθεί στην Ιταλία. Περίπου 200 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους ενώ οι δρόμοι και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που συνδέουν τη Ρώμη και τη Φλωρεντία έκλεισαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετέρωσής της.

Πηγη: newsdeast.gr