Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Ο Μάικλ Δουκάκης, προσέχει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς σαν το σπίτι του.


Περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, μαζεύοντας σκουπίδια σε πάρκα και σταθμούς. 
Ο Μάικλ Δουκάκης δεν είναι άγνωστο πρόσωπο σε εμάς τους Έλληνες, αλλά δεν γνωρίζουμε τις καθημερινές δραστηριότητες που κάνει ακόμη και σήμερα στα 82 χρόνια.



Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣυχνά με μια σακούλα στο χέρι περιτριγυρίζει δρόμους, πάρκα και σιδηροδρομικούς σταθμούς, μαζεύοντας σκουπίδια, χωρίς στις περισσότερες φορές να γίνεται αντιληπτός από τους συμπολίτες του. Πριν από λίγες ήμερες μια τυχαία συνάντηση με μια κυρία η οποία θαύμασε τον γεροντάκο που μάζευε σκουπίδια στον σιδηροδρομικό σταθμό. «Τι καλός πολίτης που είστε» του είπε η κυρία και εκείνος απάντησε: "Είναι βρώμικοι οι σταθμοί. και χρειάζονται καθάρισμα" Συμφωνούμε, ανταπάντησε η κυρία. Όταν έφτασαν στα σκαλοπάτια του σταθμού Μάικλ Δουκάκης ρωτά την κυρία «Είδατε πολλούς κυβερνήτες να γυρίζουν και να μαζεύουν σκουπίδια;"  Όχι απαντά εκείνη. Κοιτάζοντας, του ρωτά: "Είστε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης;  "Ναι, ήμουν για 12 χρόνια" απαντά γελαστά ο κ. Δουκάκης.Δουκάκης-214112
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος για την προεδρεία των ΗΠΑ το 1998, κατά την διάρκεια της θητείας του, βρίσκονταν ανάμεσα στους πολίτες, σε τραίνα και λεωφορεία, συζητούσε τα προβλήματα τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητα τους φροντίζοντας για την λύση τους. 
Δουκάκης-σταθμό
Ήταν αγαπητός και σεβαστός από τους πολίτες του. Η ηγεσία της Μασαχουσέτης για την μεγάλη προσφορά του, χάρισε το όνομα του στον Κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασαχουσέτης.

Επιμέλεια: «Σιδηροδρομικά Νέα»