Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Επικρίνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία για αδιαφορία για τον προαστιακό στο Λουτράκι.

Τους βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει δριμύτατα η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, γιατί αδιαφορούν για την προώθηση του συγκεκριμένου σημαντικού για την τοπική κοινωνία ζητήματος.
Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι βαδίζουν στα χνάρια του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία σημειώνει:
«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, όπως και οι υπόλοιποι ανά την Ελλάδα συνάδελφοί τους, αφού "βάφτισαν" το κρέας - ψάρι, μετατρέποντας το υπερήφανο και πατριωτικό ΟΧΙ του λαού σε άρρωστο ναι, βαδίζουν στα χνάρια του άλλου τασσόμενου με το άρρωστο ναι, περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Μαρία Θελερίτη, Θεοφάνης Κουρεμπές, Γιώργος Ψυχογιός επί έξι μήνες παίζουν τις "κουμπάρες", προφασιζόμενοι ότι δεν τους δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να προωθήσουν το έργο της παρακαμπτήριας σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι - Ισθμός της ΠΑΘΕ!
Ενα έργο που το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά από τη θητεία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όσο και από τις κατ’ ιδίαν επαφές και επικοινωνίες τους με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου της πόλης του Λουτρακίου.
Ειδοποιός διαφορά του χθες και του σήμερα είναι, ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατεβάλοντο προσπάθειες για την ολοκλήρωση των απαιτουμένων μελετών, την ωρίμανση του έργου και την υποβολή του προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Σήμερα, μετά από άοκνες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων, όλες οι απαιτούμενες και ενδεδειγμένες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, έχουν εκδοθεί ακόμα και τα τεύχη δημοπράτησης, με τον φάκελο να βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να τον εκτροχιάζει από το τρέχον ΕΣΠΑ ο Πέτρος Τατούλης, πλήττοντας σε γνώση του την τοπική οικονομία και καθιστώντας τους πολίτες του Λουτρακίου, πολίτες ενός κατώτερου θεού, γιατί έτσι θέλει! Α ξιον μνείας είναι ότι μετά τις επισταμένες προσπάθειες της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων το κόστος του έργου έχει σχεδόν "ισοπεδωθεί", με συνέπεια να μην έχει κατασκευαστικό -οικονομικά- ενδιαφέρον(;) αλλά είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
Θα περίμενε ο καθένας και ήλπιζε η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, με όσα είχαν προηγηθεί πριν εκλεγούν κυβέρνηση, ότι θα προωθούσαν το έργο προς το συμφέρον και το όφελος της τοπικής οικονομίας και τοπικής κοινωνίας. Εις μάτην. Απλά, βαδίζουν στα χνάρια του Πέτρου Τατούλη και με την στάση τους συμβάλλουν στην καταδίκη του Λουτρακίου, αφού άλλα ευαγγελίζοντο και επαγγέλοντο προεκλογικά για να αποσπάσουν την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη. Ωστόσο, βουλευτικές εκλογές διαφαίνονται στον ορίζοντα και θα εισπράξουν αυτό που τους αναλογεί!
Ομως, θα ήταν παράλειψη να μην γίνει αναφορά και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, που συσκέπτεται χωρίς να αντιδρά, όπως συμβαίνει όχι μόνον για το μείζον και καυτό θέμα της κοινωνίας, όπως είναι αυτό του προαστιακού, αλλά και όλα τα μεγάλα θέματα που δεν λαμβάνουν σθεναρή στάση και δεν τα προωθούν με την δέουσα πίεση στην Κουμουνδούρου».

Πηγή: eleftheriaonline.gr
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/71457-loutraki-proastiakos-syriza