Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της "Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης" για το δημοψήφισμα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πέντε χρόνια μνημονίου  έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο του 1/3 του σιδηροδρομικού  δικτύου, στην μεγαλύτερη περικοπή των δρομολογίων που έγινε ποτέ, στις χιλιάδες μετατάξεις  σιδηροδρομικών και στην μείωση των αποδοχών μας από  50% έως 70%. Φτάνει πια,  έχουν εξαντληθεί οι όποιες  αντοχές μας!

  Οι δανειστές συνεχίζουν και επιμένουν σε νέο μνημόνιο, το οποίο αναφέρεται σχετικά με το σιδηρόδρομο για  δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης ότι δεν θα μπορεί να τροποποιήσει τους όρους της προκήρυξης ιδιωτικοποίησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΕΕΣΣΤΥ. Σε ενδεχόμενη υπερψήφιση του ΝΑΙ του μνημονίου κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν ημερομηνίες,  που δεν μπορούν να είναι πέραν του Οκτωβρίου του 2015. Επομένως οδηγείται σύντομα ένα μεγάλος μέρος  των σιδηροδρομικών  μετά και  την ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου στην ανεργία.  Διεκδικούμε η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα της και τις δεσμεύσεις της  για ένα ενιαίο δημόσιο  σιδηρόδρομο με κοινωνικό χαρακτήρα, εργαλείο οικονομικής &  παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Οι σιδηροδρομικοί μαζί με όλη την κοινωνία βίωσαν και πλήρωσαν τις πολιτικές που επέβαλαν οι δανειστές σε συνεργασία με τις  μνημονιακές νεοφιλελεύθερες  κυβερνήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Η χώρα οδηγήθηκε σε κατάρρευση με τα γνωστά αποτελέσματα:
·         Πτώση του ΑΕΠ της στο  -25% και διάλυση της παραγωγής της.
·         Η ανεργία εκτοξεύτηκε στο +27% με 1.500.000 ανέργους και 3.000.000 νεόπτωχους.
·         Ο κοινωνικός ιστός είναι σε διάλυση με εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες να τρέφονται στα συσσίτια και να είναι άστεγοι.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Σε αυτές τις συνθήκες ο Ελληνικός λαός καλείται και πρέπει να σηκώσει το βάρος μιας πολιτικής επιλογής, να αποφασίσει  χωρίς φόβο ο ίδιος με την ψήφο του εάν θέλει ΝΑΙ ή ΟΧΙ να μπει σε νέα μνημόνια. Οι εργαζόμενοι & οι σιδηροδρομικοί  καλούνται  σε προσκλητήριο αγώνα στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015 διότι με την απόφαση τους:
·         Πρέπει  να καταψηφίσουν μαζικά με συντριπτική πλειοψηφία  την λιτότητα και την κοινωνική καταστροφή.
·         Πρέπει να στείλουν δυνατό ηχηρό μήνυμα  με την ψήφο τους  για  να μπει ένα  τέλος  στη μνημονιακή λεηλασία, στην λαίλαπα κατεδάφισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
·         Πρέπει να απαιτήσουν  με την παλλαϊκή συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα  την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
·         Πρέπει να πουν ένα μεγάλο και δυνατό  ΟΧΙ στα μνημόνια, στη λιτότητα,  στους εκβιασμούς από όπου  και να  εκπορεύονται & να κατευθύνονται,  είτε  από το διεθνές- ευρωπαϊκό, είτε από το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
·         Να πουν ΟΧΙ στο φόβο.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ- ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ,  ΔΥΝΑΤΟ - ΠΑΛΑΙΚΟ ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015  είναι η καλύτερη  έκβαση των αγώνων  της επόμενης ημέρας  για  την λήξη των μνημονίων.

Η δημοκρατία είναι η δύναμή μας