Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τα προβλήματα ενώνουν.Κοινές δράσεις εργαζομένων σε ΜΜΜ και σιδηρόδρομο.

 Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, μεταξύ των συνδικάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ, ΟΣΜΕ, ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ), αποφασίσθηκε ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων στις μεταφορές για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και το σιδηρόδρομο είναι αντίθετοι στην όποια αντιλαϊκή ''συμφωνία'' που ετοιμάζεται να υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και θα περιλαμβάνει: ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου (μεταφορές- σιδηρόδρομος, υγεία, παιδεία, ενέργεια, λιμάνια κ.λ.π), μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικές επιβαρύνσεις και άλλα πρόσθετα μέτρα που θα αποτελειώσουν την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα.
 Απόφαση της σύσκεψης είναι ότι σε περίπτωση υπογραφής μιας τέτοιας συμφωνίας θα προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και το σιδηρόδρομο συνεχίζουν να αγωνίζονται για:

• Δημόσιες, κρατικές, σύγχρονες ποιοτικές συγκοινωνίες που θα υπηρετούν την κοινωνία και τις λαϊκές ανάγκες.
• Έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή – συντήρηση- ανάταξη των δικτύων και του τροχαίου υλικού (λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα).
• Άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί και επιφέρουν αδυναμία λειτουργίας.
• Επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων και επιστροφή των διωχθέντων με μετάταξη συναδέλφων μας.
• Μείωση των εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.λ.π..
• Υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα καλύπτει τις σημερινές οικονομικές ανάγκες.

 Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουμε θα καθορίσουμε τη στάση μας, καθώς πάρθηκε κοινή απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις εντός του Ιουνίου».

Πηγή: metaforespress.gr