Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Δ. Στρατούλης στην ΑΔΕΔΥ: Όχι περικοπές σε εφάπαξ, στήριξη στα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου (Πρόνοιας και ΜΤΠΥ) θα στηριχθούν ακόμα και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, αν χρειαστεί, και τα εφάπαξ θα διατηρηθούν στα επίπεδα της 31.8.2013, δηλαδή δεν θα εφαρμοστεί ο μαθηματικός τύπος που θα μείωνε τις αποδοχές από 30% έως 80%, διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των συνταξιούχων.

Ο Δημ. Στρατούλης στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ:

Όπως είπε ακόμα ο υπουργός, "εγγυηθήκαμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και ότι το πάγωμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα μετατραπεί σε νομοθετική ρύθμιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα". Επίσης, σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τόνισε ότι "σε καμία περίπτωση δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα".

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο -λόγω λεηλασίας από το PSI και λόγω της μνημονιακής κατάργησης του κοινωνικού πόρου 3%- κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι "θα το στηρίξουμε άμεσα από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ που είναι για τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης, ενώ, αν χρειαστεί, θα υπάρξει μέριμνα και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού".

Τέλος σχετικά με τα εφάπαξ δήλωσε ότι υπάρχει δέσμευση "για κατάργηση του νέου μνημονιακού μαθηματικού τύπου, με τον οποίο τα εφάπαξ θα μειώνονταν από 30% έως και 80% και ότι ο νέος μαθηματικός τύπος που θα συνθέσουμε θα οδηγεί τα εφάπαξ στο ίδιο επίπεδο που βρίσκονταν στις 31.8.2013, πριν δηλαδή εφαρμοστεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος που θα οδηγούσε σε μεγάλες μειώσεις".

Πηγή: avgi.gr