Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μ. Βρετανία: Απεργία προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο!

 Πανεθνική απεργία προς το τέλος του μήνα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους για μισθολογικά θέματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους RMT.
 Οι 16.000 εργαζόμενοι στο Network Rail, που συντηρεί τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 19.00 ώρα Ελλάδας στις 25 Μαΐου, που είναι επίσημη αργία, έως και στις 26 Μαΐου, που είναι κανονική εργάσιμη ημέρα, σύμφωνα με το RMT.
 Θα είναι η πρώτη πανεθνική απεργία στους σιδηροδρόμους εδώ και 20 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ θα αποτελέσει τεστ για την κυβέρνηση των Συντηρητικών, που έχει δεσμευτεί να αλλάξει τη νομοθεσία προκειμένου να καταστήσει δυσκολότερες τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε ευαίσθητους κλάδους δημοσίων υπηρεσιών.
 «Η αποτυχία της κυβέρνησης να κάνει οποιεσδήποτε κινήσεις μετά το συντριπτικό ποσοστό στην ψηφοφορία δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα κυλιόμενων κινητοποιήσεων», είπε ο γενικός γραμματέας του RMT Μικ Κας.
 Την Τρίτη, το συνδικάτο πραγματοποίησε ψηφοφορία και ανακοίνωσε ότι το 80% των μελών του τάχθηκαν υπέρ των απεργιών και 92% υπέρ άλλων μορφών κινητοποιήσεων.
 Το συνδικάτο αντιτίθεται στην καταβολή εφάπαξ πληρωμής ύψους 500 λιρών για τους εργαζομένους φέτος ενώ ανησυχεί που η μόνη δέσμευση της Network Rail είναι ότι δεν θα κάνει αναγκαστικές περικοπές θέσεων εργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.
 Η Network Rail, που επίσης διαχειρίζεται 18 από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Βρετανίας, είπε ότι ήταν λάθος τα συνδικάτα μπορούσαν να έχουν τη χώρα σε ομηρία. 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ