Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Νέες αλλαγές λόγω των έργων και σε βραδινά δρομολόγια του προαστιακού.

  Αλλεπάλληλες είναι οι αλλαγές δρομολογίων στον Προαστιακό σιδηρόδρομο, από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, στο τελευταίο βραδινό δρομολόγιο. Αιτία, τα έργα κατασκευής των οδικών γεφυρών του ΠΑΘΕ, πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές στα Τέμπη και στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ραψάνης, που καθιστούν απαραίτητη τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε ορισμένα σημεία, λόγω των κινδύνων για τους εργαζόμενους. Νέα αλλαγή δρομολογίων ισχύει από χθες και αφορά στο τελευταίο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα. Πλέον, το τελευταίο δρομολόγιο θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ. και θα φτάνει στη Λάρισα στις 9.36 το βράδυ.
  Η αλλαγή αυτή θα ισχύει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ίσως αρκετών εβδομάδων, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει και πάλι. Πάντως, όπως είχε προαναγγελθεί και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των έργων των γεφυρών, που είναι από τα πιο σημαντικά, για μερικούς μήνες, ίσως και όλο το καλοκαίρι, θα γίνονται αλλαγές και διακοπές δρομολογίων, των τελευταίων βραδινών, στη γραμμή Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Για τη διευκόλυνση όλων, τα συνεργεία της εταιρίας εργάζονται νυχτερινές ώρες. 
  Πάντως, οι εργασίες φαίνεται να προχωρούν γρήγορα και είναι ορατή η αλλαγή στην τοπογραφία της περιοχής με τον όγκο της γέφυρας, στην είσοδο της κοιλάδας. Οι εκδρομείς του καλοκαιριού προς τα παράλια του ν. Λάρισας και προς Πιερία, θα βλέπουν έντονα τη διαφορά.

Συντάκτης: Ε. Ρηγόπουλος
Πηγή: eleftheria.gr