Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ουκρανία: Διακόπτονται τα δρομολόγια τρένων από και προς Κριμαία

Για «λόγους ασφαλείας»

Κίεβο, Ουκρανία
Διακόπτει τα δρομολόγια των επιβατικών και φορτηγών τρένων από και προς την Κριμαία η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, Ουκρζαλιζνίτσια, για «λόγους ασφαλείας», όπως ανακοίνωσε.
Τα δρομολόγια των φορτηγών τρένων θα σταματήσουν από σήμερα, Παρασκευή, ενώ εκείνα των επιβατικών αμαξοστοιχιών θα σταματήσουν σταδιακά μέχρι την Δευτέρα. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η διακοπή, ούτε προσδιόρισε για τι είδους προβλήματα «ασφαλείας» ανησυχεί.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των επιβατών (...) θα διακόψουμε τα δρομολόγια των τρένων προς την Κριμαία» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα τρένα θα πηγαίνουν μόνο μέχρι τη Νοβοολέξιφκα και τη Χερσώνα, δύο πόλεις εντός του ουκρανικού εδάφους, κοντά στην Κριμαία.

Νωρίτερα το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διέκοψε την ηλεκτροδότηση της Κριμαίας, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, επειδή η χερσόνησος δεν περιόρισε την κατανάλωση, όπως της είχε ζητηθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση στη χώρα.

Την Τρίτη, την πρώτη φορά που διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε μετά από μερικές ώρες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters