Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το ΠΑΜΕ για τον Ελληνικό σιδηρόδρομο και την πολιτική κατάσταση στην χώρα

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η δικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών  ταμείων, των μικρών επαγγελματιών και των συνταξιούχων.  Υλοποιεί έτσι τις ανάγκες «παραγγελίες» για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καθιερώνουν μισθούς πείνας χωρίς επιδόματα, ολοκληρώνουν τις αντιασφαλιστικές ανατροπές όπως και περεταίρω μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), σταδιακή κατάργηση αποζημιώσεων και εφάπαξ, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Η κυβέρνηση συνεχίζει στα πλαίσια της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της, τις διαδικασίες για πλήρη ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Ιδιωτικοποιούν, ξεπουλούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, ταυτόχρονα δίνουν όλες τις δραστηριότητες του ΟΣΕ που αφορούν τη συντήρηση και ανάταξη γραμμής πακέτο στους εργολάβους. Η σημερινή κατάσταση στο Σιδηρόδρομο, είναι το αποτέλεσμα των συνειδητών πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των εταιρειών, που για χάρη των επίδοξων αγοραστών, διέλυσαν κυριολεκτικά το Σιδηρόδρομο. Η εγκατάλειψη του δικτύου και του τροχαίου υλικού σε συνδυασμό με το μειωμένο γερασμένο προσωπικό έχει οδηγήσει σε πολύ οριακό σημείο τη λειτουργία του.  Οι επιβάτες καθημερινά ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις και το κόψιμο δρομολογίων παρότι πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια. Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους αναγκάζει τους εργαζόμενους σε εντατικοποίηση της εργασίας τους και σε συνεχή εργασία 20 ημερών και πάνω χωρίς ΡΕΠΟ. Οι Σιδηροδρομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την εξέλιξη έχουν μόνο μια απάντηση:
 Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να οξύνουν την πάλη τους, με ταξικά προσανατολισμένο και οργανωμένο αγώνα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας. 
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη 2014, να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Συντονισμένου ταξικού αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 
Ενός αγώνα που δεν θα στοχεύει μόνο, σε κυβερνητικές αλλαγές, σε αλλαγή διαχειριστή του καπιταλισμού, αλλά θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. 

Διεκδικούμε:

• Καμία ιδιωτικοποίηση σε Σιδηρόδρομο – Μεταφορές. 
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
• ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους – επαναφορά μισθών πριν τις περικοπές. 
• Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
• Κάλυψη όλων των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία.
• Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών, ΑΜΕΑ.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, άμεση χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ και επιστροφή των χρημάτων μας που λήστεψαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παλεύουμε για Σιδηρόδρομο-λαϊκή περιουσία, εργαλείο ανάπτυξης και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2014, ΩΡΑ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ