Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η Υπερθέρμανση του πλανήτη κάνει σάουνα το Μετρό



Το καλοκαίρι που πέρασε ήδη έχει μετατρέψει σε σάουνες τις πλατφόρμες του μετρό της Νέας Υόρκης. Η αλλαγή του κλίματος είναι υπεύθυνη γι αυτό το φαινόμενο. Έκθεση από μια ομάδα που συγκλήθηκε από το διοικητή Andrew Cuomo, προειδοποιεί ότι η αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε να κάνει σταθμούς «επικίνδυνα καυτούς για τους επιβάτες.»
Η θερμότητα από τα τρένα, τα φρένα τους και τα κλιματιστικά που χρησιμοποιούνται για να δροσίσει ο χώρος κάνουν τις πλατφόρμες πολύ θερμότερες από τη θερμοκρασία επάνω από το έδαφος. «Μόνο και μόνο εξαιτίας του τρόπου που έχει σχεδιαστεί ο σταθμός. Πρόκειται για ένα ατμόπλοιο, αναφέρει ο «Richard Barone, ο διευθυντής της μεταφοράς της Νέας Υόρκης. Το πρόβλημα δεν λύνεται με την τοποθέτηση κλιματιστικών στην πλατφόρμα.

Το Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα παρόμοιο πρόβλημα με το σύστημα διαμετακόμισης, όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ήδη πάνω από 110 βαθμούς και σημάδια προειδοποιούν τους επιβάτες να κουβαλάν νερό μαζί τους.

Τα ελαφρύτερα τρένα θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Θα απαιτούν λιγότερη ενέργεια για να τρέξουν και έτσι θα παράγουν λιγότερη θερμότητα. Μια άλλη πιθανή λύση απαιτεί την εγκατάσταση γυαλιού μεταξύ των τρένων και της πλατφόρμας.

enallaxnews.gr