Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε πώς είναι οι πολυτελείς σουίτες των τρένων. Εικόνες


Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν απολαμβάνουν το ταξίδι, αλλά αισθάνονται καλά μόνο όταν φτάσουν στον προορισμό τους, τότε ήρθε η ώρα να σας αλλάξουμε τα δεδομένα. Ταξιδεύοντας στις παρακάτω πολυτελείς σουίτες τρένων, θα είναι από τις λίγες φορές που θα εύχεστε το ταξίδι να κρατήσει λίγο ακόμα…

Rovos Rail, Νότια Αφρική

Όσοι αγαπούν το ταξίδι με το τρένο μπορούν να επιλέξουν ένα από τα επτά δρομολόγια με το Rovos Rail στην Αφρική, με τα πιο δημοφιλή να είναι στο Κέιπ Τάουν και την Πρετόρια. Oι πολυτελείς σουίτες του Rovos Rail διαθέτουν διπλό κρεβάτι, άνετο μπάνιο και είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο ευρύχωρες σουίτες τρένου που υπάρχουν.

Venice-Simplon Orient Express, Ευρώπη 
Το Venice-Simplon Orient Express ταξιδεύει τους επιβάτες του από το Λονδίνο στη Βενετία, μέσω Παρισιού. Σε αυτό θα ταξιδέψετε σε καμπίνες-σουίτες με μωσαϊκό στις τουαλέτες και δωμάτια που συνδέονται, θα γευτείτε δείπνο 4 πιάτων και θα πιείτε από κρυστάλλινα ποτήρια Lalique, ενώ οι ήχοι από το πιάνο του θα σας πάνε σε άλλες εποχές. Και μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να υπάρξουν μυστήρια και φόνοι.

The Eastern & Oriental, Νοτιοανατολική Ασία

Τα βαγόνια είναι στα χρώματα του σμαραγδί και του κρεμ, με το εσωτερικό τους να είναι εμπνευσμένο από την ταινία Shanghai Express του 1932. Το καλύτερο σημείο της διαδρομής του είναι η γέφυρα του ποταμού Kwai και οι προεδρικές του καμπίνες μετρώνται στα 11,6 τετραγωνικά μέτρα, με δυο κινητές πολυθρόνες και mini bar.

The Blue Train, Νότια Αφρική

Το Blue Train περνάει μέσα από τις ανοιχτές εκτάσεις της Νότιας Αφρικής από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν και αντίστροφα, παρέχοντας σουίτες με μπάνια και κρεβάτια σχεδιασμένα κατά παραγγελία. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τα τοπία από τα οποία περνάει το τρένο μέσω οθονών, χαλαρωμένοι στη σουίτα τους

Iran on the Danube Express, Ευρώπη και Μέση Ανατολή 
Το ταξίδι από την Ευρώπη στο Ιράν μπορεί να μην είχε επιχειρηθεί πριν γραφτεί το The Road to Oxiana τη δεκαετία του ’30, αυτοί όμως που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του συγγραφέα Robert Byron μπορούν να βρουν ένα παρόμοιο μονοπάτι στο πρώτο ευρωπαϊκό τρένο που επέτρεψε ποτέ το Ιράν να μπει στη χώρα. Με σημείο αναχώρησης τη Βουδαπέστη, οι ταξιδιώτες με το Iran on the Danube Express έχουν πολλά να δουν, αλλά και να ξεκουραστούν στις πολυτελείς καμπίνες του, με την ξύλινη επένδυση και τα ριγέ, βελούδινα υφάσματα.

patrasevents.gr