Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Δίκτυο Σιδηροδρομικών: "Όχι στις προσλήψεις συνταξιούχων σιδηροδρομικών"

Την αντίθεση του στις προσλήψεις συνταξιούχων σιδηροδρομικών εκφράζει με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη "Δίκτυο Σιδηροδρομικών" και καλεί τους εργαζόμενους σε δράσεις ώστε να απομακρυνθούν οι συνταξιούχοι και στις θέσεις τους να γίνουν άμεσα προσλήψεις. στην ανακοίνωση του το "Δ.Σ" αναφέρει:

"Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε (γιατί στην ουσία αυτό κάνουμε , αφού δεν υπάρχει αντίδραση από την Ομοσπονδία μας) την ολοκλήρωση της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου. Μετά την δήθεν εξυγίανση με τον Νόμο 3891/2010 και την απαξίωση που ζούμε καθημερινά, μετά τις χιλιάδες εθελούσιες και υποχρεωτικές μετατάξεις , τα ίδια πρόσωπα , η ίδια πολιτική ηγεσία , οι Κυβερνήσεις των μνημονίων (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) αποφάσισαν την πρόσληψη συνταξιούχων για να καλύψουν όχι μόνο τα κενά που δημιουργούνται(και καθημερινά πολλαπλασιάζονται) στην παραγωγή αλλά και την πολύτιμη τεχνογνωσία που χάνεται με το προσωπικό που αποχωρεί και δεν προλαβαίνει να μεταδώσει τα όσα έμαθε όλα αυτά τα χρόνια.

Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε χτες , δεν είναι ξαφνική και δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο. 

Η Κερκόπορτα άνοιξε το 2010 με τις συμβάσεις έργου σε Διευθυντικά Στελέχη της ΠΑΣΚ (Και όχι μόνο) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , στελεχών που επέλεξαν να παραιτηθούν για να γλυτώσουν το παχυλό τους εφάπαξ και την σύνταξη τους και να επαναπροσληφθούν στην συνέχεια με μπλοκάκι όπου και εργάζονται μέχρι σήμερα.

Συνεχίστηκε με την πολιτική επιλογή της πρόσληψης συνταξιούχων σε διοικητικές θέσεις στην ΕΕΣΣΤΥ, συνταξιούχων που αποτελούν πιστούς ακόλουθους των προσώπων που Διοικούν σήμερα την Εταιρεία, από προηγούμενες θητείες τους.

Και ολοκληρώθηκαν με την πρόσληψη συνταξιούχων στα μηχανεργοστάσια.

Οι επιλογές αυτές αποτελούν συνέχεια της πολιτικής παραχώρησης δραστηριοτήτων σε ιδιώτες (σημεία πώλησης εισητρίων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Λογιστήριο στην ΕΕΣΣΤΥ – Συντήρηση γραμμής στον ΟΣΕ ) πολιτικής που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες με τις ΔΕΚΟ να χρησιμοποιούνται σαν παραμάγαζα του εγχώριου πολιτικού αλλά και συνδικαλιστικού κατεστημένου και σαν εκτροφεία σκανδάλων με τις γνωστές εργολαβίες και όχι σαν εργαλεία ανάπτυξης στην υπηρεσία του πολίτη.

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλει την πολιτική ηγεσία και τις Διοικήσεις των Εταιρειών στον ΟΣΕ για όλες αυτές τις επιλογές. Την ώρα που η ανεργία φτάνει το 30% και οι κενές Οργανικές θέσεις πολλαπλασιάζονται , αντί να γίνουν άμεσα προσλήψεις , επιστρέφουν συνταξιούχοι! Αυτό δεν είναι success story , είναι κακόγουστο αστείο.
Καταγγέλλουμε και την πλειοψηφία της ΠΟΣ , τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που ξαφνικά ανακάλυψαν το πρόβλημα και αποφάσισαν να στείλούν … ένα εξώδικο για να το λύσουν. Ας αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη των παραλείψεων τους και ας κάνουν την αυτοκριτική τους.
Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενταθούν οι δράσεις ενάντια στην πολιτική αυτή ενώ θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν οι συνταξιούχοι όπου και αν έχουν προσληφθεί και στην θέση τους να γίνουν ΑΜΕΣΑ προσλήψεις. 
Μόνο έτσι άλλωστε θα μπει φραγμός και τέλος στις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ."